BSO Halderweg

 

BSO Halderweg
  De Bloementuin (onderbouw)
 
De Grote Koning (bovenbouw)
  


Opvang op
maandag, dinsdag en donderdag

Halderweg 43
6721 ZJ, Bennekom 
Tel: 06 23 68 87 20
Reg.nr: 896577727 

BSO Halderweg bevindt zich in de Julianaschool en tegenover basisschool de Prinsenakker. De BSO is verdeeld in twee basisgroepen: de Bloementuin (groep 1 t/m 5, eureka 1) en de Grote Koning (groep 6 t/m 8, eureka 2). Op de Bloementuin worden maximaal 20 kinderen tegelijk opgevangen en bij de Grote Koning maximaal 10 kinderen.    

Bekijk het laatste inspectierapport
 


Aanmelden voor BSO Halderweg

 

Aanbod voor alle leeftijden
Op BSO Halderweg worden kinderen van 4 tot 12 jaar opgevangen. Een team van vaste pedagogisch medewerkers zorgt voor uitdagende activiteiten voor verschillende leeftijden. Er is veel openheid op BSO Halderweg. De kinderen zijn vrij om te kiezen aan welke activiteit(en) zij mee doen en er is een open-deuren beleid tussen de twee basisgroepen. Kinderen leren hierdoor samen te werken met oudere of jongere kinderen en leren om rekening te houden met elkaar. Dit wordt aangemoedigd en begeleid door de pedagogisch medewerkers.
Tevens worden eigen initiatieven en betrokkenheid van de kinderen aangemoedigd. Zo is er een ideeënbus waar de kinderen ideeën voor activiteiten of thema’s in kunnen doen. Regelmatig wordt er dan ook een door de kinderen verzonnen activiteit gedaan. Afhankelijk van de leeftijd worden kinderen ook aangemoedigd om te helpen met bijvoorbeeld het uitdelen van fruit, inschenken van drinken of het smeren van rijstwafels. De kinderen vinden dit leuk om te doen en het bevordert hun zelfstandigheid en hun betrokkenheid bij de groep.

Thema’s die uitdagen en lekker spelen
De kinderen krijgen elke vier weken een ander thema aangeboden. De activiteiten zijn zo gekozen dat ze in het thema passen, maar ook uitdagen om mee te doen. Het kunnen spellen zijn of sportactiviteiten, maar ook creatieve activiteiten. Ook wordt er regelmatig wat gekookt of gebakken.
In de groepsruimtes kunnen de kinderen ook vrij spelen met het speelgoed, knutselmateriaal en constructiemateriaal.

Buitenspelen
Buitenspelen vinden wij op de Halderweg ook belangrijk en daarom gaan we als het weer het toe laat elke middag even naar buiten. Hier worden spellen of sportactiviteiten aangeboden of kunnen de kinderen vrij spelen. We hebben een mooi speelplein tot onze beschikking met onder andere een voetbalkooi, schommels, klimrek en een zandbak.

Dagindeling en groepen
BSO Halderweg heeft plek voor 30 kinderen en is open op maandag, dinsdag en donderdag. Basisgroep de Grote Koning is vooralsnog alleen open op dinsdag en donderdag.
Op BSO Halderweg wordt globaal de volgende dagindeling aangehouden:
14:15 Kinderen van de Julianaschool worden opgehaald of komen zelfstandig
14:30 Kinderen van de Prinsenakker worden opgehaald of komen zelfstandig
14:45 Drink- en fruitmoment
15:00 Activiteiten of vrij spelen
16:30 Rijstwafel of plakje ontbijtkoek
17:00-18:30 Activiteiten worden afgerond, kinderen worden opgehaald.
18:30 Einde opvang