De Speelboerderij op TV:
Kinderopvang belangrijk voor jonge kind


    

 

Nieuws

Fabiënne: personal trainer en sportclinics bij SportBSO in plaats van Mönchen Gladbach

Woensdag 7 november

In de lokale krant Hoog en Laag beschrijft SportBSO medewerker Fabiënne hoe ze van een keeperscarriére bij Borussia Mönchen Gladbach terug kwam naar Nederland. Nu zet ze haar passie voor sport in als Personal Trainer, bij het geven van sportclinics en bij het werken op de sportBSO. Lees het artikel in Hoog en Laag van 7 november 2018.

Halloweenspooktocht met afsluitend
Griezelfeest op BSO Piccolo

Vrijdag 26 oktober 2018

Het is een jaarlijks hoogtepunt: het halloweenfeest in Doorwerth! De spooktocht start bij Ritmiek Muziek (Cardanuslaan 21A) en na veel gegriezel kom je op het afsluitende Griezelfeest op BSO Piccolo-Topgroep (Johanniterweg 4). Angstige griezeltjes mogen ook direct naar het griezelfeest. Einde: 21:00 uur. 
Bekijk de flyer voor alle informatie

 

De Speelboerderij breidt uit in Bennekom en Doorwerth

Dinsdag 25 september 2018

Vanaf 1 oktober maken BSO Halderweg en BSO Acacialaan in Bennekom en de Kinderdagopvang en BSO Bimbam in Doorwerth deel uit van De Speelboerderij. 
De teams van de locaties blijven vooralsnog ongewijzigd. 
Aanmelden voor opvang op deze locaties kan via de website van De Speelboerderij.Open dag Doelum:

Versier je eigen bidon of kom sporten!

Zaterdag 15 september 2018

Tijdens de open dag in Doelum verzorgt de SportBSO Renkum activiteiten voor alle kinderen van 4-12 jaar! Versier je eigen bidon met mooie stickers, daag elkaar uit tijdens een potje trefbal of voetbal en speel ‘drie-is-te-veel’ en andere spellen…

Alle kinderen die deelnemen ontvangen een gratis frisbee en cap (op=op).

Bekijk het hele programma van de open dag

De SportBSO Renkum in Doelum combineert sporten met opvang van kwaliteit. Naast het kennis maken met diverse sporten, wordt er gespeeld, geknutseld, muziek gemaakt en gedanst. Kom vrijblijvend kennismaken! Of kijk op de pagina van de SportBSO


 

Help mijn kind wordt drie!

Is uw kind toe aan een uitdaging? Wij starten vanaf oktober een drieplusgroep in Doorwerth: KDV Kanjers.
Deze nieuwe locatie is in basisschool De Dorendal. Hier maken kinderen kennis met activiteiten en thema's die aansluiten bij hun leeftijd. KDV Kanjers biedt uw kind de beste voorbereiding op de basisschool! 

Pillo: interactie door middel van een kussen

13 juni 2018

Slimme kussens die verbonden zijn met een spelcomputer op het scherm, dat is Pillo. De kinderen van kinderdagopvang De Speelboerderij krijgen de mogelijkheid om deze manier van modern ontwikkelingsmateriaal uit te proberen. De kinderen zijn enorm enthousiast en leren spelenderwijs veel van thema's uit hun belevingswereld. Pillo is door gemeente Renkum beschikbaar gesteld.

Bekijk het artikel in Hoog en Laag


Elke dinsdag en donderdag kinderopvang in de natuur

3 april 2018

Maak kennis met de activiteiten van de NatuurBSO. Met laarzen, een verrekijker of vergrootglas ontdekken en onderzoeken in de natuur. Of rennen en klimmen op een belevingsparcours. Maak het mee tijdens de activiteiten op dinsdag en donderdag. 

Meer informatie en aanmelden

SportBSO van start in DoelumSportBSO verhuist naar Doelum

30 oktober 2017

De BSO-ruimtes zijn ingericht en klaar om de kinderen te ontvangen. Vandaag voor het eerst zullen de kinderen in het nieuwe multifunctionele Doelum worden opgevangen.

Lees meer op onze pagina:
SportBSO verhuist naar Doelum

 

Nieuw kantooradres voor De Speelboerderij

31 juli 2017

Het kantoor gaat verhuizen. De directie en administratie verhuist vanaf 14 augustus van de Utrechtseweg 47 naar de Industrieweg 26. Het pand dat gehuurd werd is verkocht en zal tot huisartsenpraktijk worden omgebouwd. Daarom moest de Speelboerderij verhuizen. 

Voor ouders verandert niets. Ook ons postadres blijft ongewijzigd aan de Broekhorst 3 in Heelsum. 

 

Vacature Pedagogisch medewerker op de babygroep

27 juni 2017

Wij hebben hiervoor een nieuwe collega in dienst genomen.  

 

De SportBSO verhuist naar multifunctioneel gebouw 'Doelum'

Maandag 12 juni 2017

Het nieuwe schooljaar start SportBSO Renkum (volgens planning) in het nieuwe gebouw 'Doelum'. Een prachtige nieuwe sporthal, gymzaal, sportvelden en erg mooie groepsruimtes en zitgedeeltes. 

Ga naar de infopagina:
'SportBSO verhuist naar Doelum'

 

 

Stuwwalloop afgelast: te warm om te lopen!

  Zaterdag 27 mei 2017

 

Vanwege de verwachte hitte gaat de Stuwwalloop niet door.
Op zaterdag 27 mei zou in Sportpark Hartenstein (Oosterbeek) de Stuwwalloop en Kidsrun plaatsvinden. De organisatie vindt de risico's te hoog om met hoge temperaturen het evenement door te laten gaan. ...

De organisatie zoekt nog naar een mogelijkheid om de Stuwwalloop op een ander moment opnieuw te organiseren. Ook dan zijn wij trotse hoofdsponsor van de Kidsrun!

 

Nieuwe beleef- en ontdektuin bij Kinderdagverblijf Piccolo in Doorwerth

maandag 22 mei 2017

Voor de kinderen was het een hele beleving toen ze voor het eerst op verkenning gingen in de tuin. Geurige (fruit)planten, kleurige bloemen, een echte weg met tankstation, een boomstamcirkel, een boomstamtrein, stapstenen, een wilgenhut en nog veel meer. Kabouterdeurtjes onderaan de boom en paddenstoelstoeltjes prikkelen de fantasie.

Het plan voor de beleef- en ontdektuin is gemaakt samen met een betrokken oudercommissie. De keuze voor natuurlijke materialen sluit nauw aan bij de pedagogische visie van de Speelboerderij, waar kdv Piccolo een locatie van is. Buitenspelen en ontdekkend leren zijn van belang voor de ontwikkeling van een kind. En heel gezond!

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze mooie tuin?
Wij nodigen u graag uit om een afspraak te maken voor een rondleiding.

 

 Stuwwalloop: loop jij er warm voor?

zaterdag 27 mei 2017

Op 27 mei wordt de 10e editie van de Stuwwalloop in Oosterbeek gehouden. Voor de kinderen van groep 3 t/m 8 is er de Kidsrun van 1 en 1,5 km. De Speelboerderij is al 10 jaar hoofdsponsor van de Stuwwalloop. Daarnaast organiseren we in Doorwerth en Renkum hardloopclinics voor de kinderen. Zo stimuleren we kinderen om te gaan sporten en bewegen. 

We maken het evenement voor de kinderen extra feestelijk met een stormbaan, springkussen, schmink en voor ieder kind een gratis frisbee en cap. Mis het niet! 

Kijk op http://www.stuwwalloop.nl/kidsrun.html KDV Piccolo medewerkers gecertificeerd voor VVE-programma
'Uk en Puk'

   19 oktober 2016

Alle medewerkers van Kinderdagverblijf Piccolo hebben gisteren hun certificaat in ontvangst mogen nemen om het programma´Uk en Puk´ te mogen gebruiken. Uk en Puk is een programma voor voor- en vroegschoolse educatie en wordt gebruikt om spelenderwijs het taal-, en denkvermogen te ontwikkelen van jonge kinderen. Dat biedt kinderen een goede aansluiting op het basisonderwijs. Aan de hand van een thema wordt er met de kinderen gepraat, naar elkaar geluisterd, activiteiten gedaan en vooral gespeeld! Alles heeft tot doel zo goed mogelijk de voorwaarden te scheppen om het kind in brede zin te ontwikkelen. Dat zorgt voor een goede start op de basisschool! 
 

Kinderen enthousiast over de natuurBSO activiteiten
   8 oktober 2016

 

Zaterdag 8 oktober stond De Speelboerderij op het Oogstfeest met deze prachtige stand. Bij deze stand konden geinteresseerde ouders en kinderen kennismaken met de NatuurBSO activiteiten (meer info op onze flyer)! Bij de stand was er foldermateriaal verkrijgbaar, impressie foto's te bekijken. Kinderen mochten raden welke natuurlijke materialen in de mysterieboxen zaten verstopt?

De ouders en kinderen waren meteen enthousiast over de NatuurBSO activiteiten. Door professionele Speelboerderij medewerkers te combineren met de bevlogenheid van de vrijwillige natuurliefhebbers van Stichting Renkums Beedal, hebben we een prachtige combinatie om de NatuurBSO activiteiten tot een groot succes te maken!

Interesse in de NatuurBSO activiteiten? Mail ons voor meer informatie


De Speelboerderij op het oogstfeest zaterdag 8 oktober
   6 oktober 2016

Van 11:00 uur tot 16:00 uur is er op zaterdag 8 oktober het Oogstfeest. Van biologische boerderij tot imkerij, alles wat met verse producten te maken heeft laat zijn of haar producten zien. Voor kinderen is er vanalles te proeven en te proberen. De Speelboerderij presenteert in een eigen marktkraam de nieuwe NatuurBSO activiteiten. Vanaf september zijn we op de vrijdag natuuractiviteiten gestart in samenwerking met stichting Renkums Beekdal voor kinderen van de basisschool. Kom tijdens de open middag op 14 oktober gratis proberen!

Meer info over de markt op : www.renkumsbeekdal.nl
 

 

BSO organiseert natuuractiviteiten in Renkums Beekdal
   8 september 2016

Zoeken naar dieren en sporen, waterdiertjes zoeken, hutten bouwen, bosspelletjes, knopen leren maken...   Kinderen houden van bewegen, ontdekken en ervaren. Waar kan dat beter dan in het mooie Beekdal.

De SportBSO zal op vrijdagmiddagen met de hele groep deze activiteiten meemaken. Onder het motto "Natuur beleef je samen" start De Speelboerderij in samenwerking met Stichting Renkums Beekdal met leuke natuuractiviteiten voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

 

Doe mee tijdens de open middagen
Uw kind kan ook gratis meedoen met de activiteiten tijdens de open middagen!

23 september en 14 oktober

14:00 - 16:00 uur
Bezoekerscentrum Renkums Beekdal (route)

Meer info op onze flyer!


NatuurBSO bij voldoende interesse
Wanneer wij merken dat veel kinderen enthousiast worden van de natuuractiviteiten, overwegen wij een NatuurBSO te starten bij het bezoekerscentrum, opnieuw in samenwerking met Stichting Renkums Beekdal.

Interesse? Laat het ons weten!
Stuur een mail of bel 0317 35 13 25

 

Eindzomerfeest in Doorwerth op dinsdga 20 september
   9 september 2016

 


SportBSO in Gelderlander: "Altijd wat te doen op de SportBSO Renkum"
   20 mei 2016

"De populariteit van de SportBSO Renkum groeit!" Zo begint het artikel in De Gelderlander (pag 16/17). In een mooi artikel wordt geschetst wat de groei veroorzaakt. Kinderen en pedagogisch medewerkers geven aan dat de gezellige sfeer en actief bezig zijn een ijzersterk concept is! Daardoor komen vriendjes weer spelen en ontstaat een heel positieve mond-tot-mond reclame.

Wilt u uw kind ook een keer komen spelen op de SportBSO?
Mail naar de SportBSO

Gratis en vrijblijvend!


Speelboerderij trotse hoofdsponsor Stuwwalloop Kidsrun
   28 mei 2016


Gratis meerennen met de Stuwwalloop Oosterbeek
   28 mei 2016
 

Rennen voor de beste tijd, of gewoon voor de lol. Honderden kinderen (vanaf groep 3 van de basisschool) verschijnen jaarlijks aan de start van de Stuwwalloop op Sportpark Hartenstein in Oosterbeek. Kinderen die meelopen via De Speelboerderij betalen geen inschrijfgeld. Zo stimuleren wij als hoofdsponsor de deelname en het plezier om lekker in de natuur te rennen door het prachtige park van Hartenstein. Deelname kan dus gratis zijn. Meld uw kind aan op een van de BSO locaties! Voor overige informatie over de stuwwalloop: kijk op stuwwalloop.nl

 

De Speelboerderij verbindt zich aan modern Multifunctioneel Centrum in Renkum 
   28 april 2016


De Speelboerderij is een belangrijke partij die voor een langere periode (10 jaar) ruimten wil gaan huren in het nieuwe Multifunctionele Centrum in Renkum voor buitenschoolse opvang (BSO). Donderdag 28 april ondertekenden de heer Machielse, directeur kinderopvang De Speelboerderij en wethouder Heinrich een huurintentieovereenkomst.

Lees het artikel in Hoog en Laag

 

 

 SportBSO de Kameleon gaat van start in Albert Schweitzerschool!
   29 januari 2016


De Speelboerderij blijft ontwikkelen en kijkt vooruit! Deze BSO is ideaal vanwege de ligging nabij de verschillende scholen en de SportBSO. De samenwerking en binding die daardoor mogelijk is met scholen en sportverenigingen geeft opnieuw een prachtig concept voor nieuwe groei! Aankomende maandag zal SportBSO de Kameleon van start gaan!

 

 

 De Speelboerderij als voorbeeldopvang op TV!
   17 november 2015

 

Op donderdag 19 november komt RTL opnames maken op Kinderdagverblijf de Speelboerderij voor het programma Lifestyle Experience. De bijzondere locaties van Kinderopvangcentrum De Speelboerderij en lovende ouders zijn voor RTL aanleiding geweest om voor Kinderopvangcentrum De Speelboerderij te kiezen. Het programma wil in beeld brengen wat kinderdagopvang voor kinderen betekent. Gebleken is dat kinderen uit de kinderopvang meer sociale vaardigheden hebben ontwikkeld en betere start maken op het basisonderwijs.

Volg het laatste nieuws op onze Facebookpagina. Of lees het artikel in Hoog en Laag.


 


  
Kom gerust langs of vraag informatie


Wilt u een goede indruk krijgen van onze locaties, kom dan een keer langs! Bel gerust met de locatie of met ons kantoor. Ook voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Aanmelden kunt u onder andere via deze website
(Aanmelden)