De Speelboerderij op TV:
Kinderopvang belangrijk voor jonge kind


    

 

Nieuws
 
Drie jaargetijden NatuurBSO-activiteiten

Maandag 18 maart

Al drie seizoenen doen we als natuurbso-groep activiteiten in de omgeving van de Renkumse Beken. 

Vanuit ‘het Mussennest’ starten we iedere donderdag weer voor een ontdekkingstocht in het bos, door het veld en langs de beken. En steeds weer is het spannend wat we tegen zullen komen. Lees meer
 

Interactief voorlezen bij de bieb

Donderdag 31 januari

Voorlezen is belangrijk! En zeker als je dat interactief doet! Interactief voorlezen is dat je de kinderen actief betrekt bij het verhaal door hen te laten meedenken en dingen uit het verhaal laat benoemen. De kinderen van kinderdagverblijf Piccolo en De Speelboerderij waren donderdag uitgenodigd bij de Bibliotheek in Doorwerth om interactief te worden voorgelezen uit het boek "Een huis voor Harry".

Op het kinderdagverblijf wordt dagelijks voorgelezen op een interactieve manier. Zo leren kinderen nieuwe woorden en hun denken te ontwikkelen.

 

Nieuw: 40 schoolweken en 8 vakantieweken 

Dinsdag 8 januari

Ouders van De Speelboerderij kunnen vanaf 2019 een 48 weken contract kiezen. Op de gekozen opvangdag(en) heeft u dan een plek voor 40 schoolweken en acht zelf gekozen vakantieweken.  

Kijk bij onze tarieven voor de andere contractvormen:
 - 40 weken contract (alleen schoolweken)
 - 52 weken contract (schoolweken en alle vakanties).
 - Flexibele opvang contract (geen vaste kosten, alleen na opvangmoment)
Varianten mogelijk bij continurooster.


Pieten op bezoek bij BSO's

Dinsdag 4 december

De Pieten maakten er weer een groot feest van tijdens de Pietendisco! Dit jaar waren ze te gast op de BSO's in Renkum en ook in Doorwerth. De kinderen konden naast dansen ook allerlei spelletjes doen die te maken hadden met talenten. Want Piet was op talentenjacht. Onder leiding van de demogroep van Ritmiek Muziek werd een dans ingestudeerd.


Fabiënne: personal trainer en sportclinics bij SportBSO in plaats van Mönchen Gladbach

Woensdag 7 november

In de lokale krant Hoog en Laag beschrijft SportBSO medewerker Fabiënne hoe ze van een keeperscarriére bij Borussia Mönchen Gladbach terug kwam naar Nederland. Nu zet ze haar passie voor sport in als Personal Trainer, bij het geven van sportclinics en bij het werken op de sportBSO. Lees het artikel in Hoog en Laag van 7 november 2018.

Halloweenspooktocht met afsluitend
Griezelfeest op BSO Piccolo

Vrijdag 26 oktober 2018

Het is een jaarlijks hoogtepunt: het halloweenfeest in Doorwerth! De spooktocht start bij Ritmiek Muziek (Cardanuslaan 21A) en na veel gegriezel kom je op het afsluitende Griezelfeest op BSO Piccolo-Topgroep (Johanniterweg 4). Angstige griezeltjes mogen ook direct naar het griezelfeest. Einde: 21:00 uur. 
Bekijk de flyer voor alle informatie

 

De Speelboerderij breidt uit in Bennekom en Doorwerth

Dinsdag 25 september 2018

Vanaf 1 oktober maken BSO Halderweg en BSO Acacialaan in Bennekom en de Kinderdagopvang en BSO Bimbam in Doorwerth deel uit van De Speelboerderij. 
De teams van de locaties blijven vooralsnog ongewijzigd. 
Aanmelden voor opvang op deze locaties kan via de website van De Speelboerderij.Open dag Doelum:

Versier je eigen bidon of kom sporten!

Zaterdag 15 september 2018

Tijdens de open dag in Doelum verzorgt de SportBSO Renkum activiteiten voor alle kinderen van 4-12 jaar! Versier je eigen bidon met mooie stickers, daag elkaar uit tijdens een potje trefbal of voetbal en speel ‘drie-is-te-veel’ en andere spellen…

Alle kinderen die deelnemen ontvangen een gratis frisbee en cap (op=op).

Bekijk het hele programma van de open dag

De SportBSO Renkum in Doelum combineert sporten met opvang van kwaliteit. Naast het kennis maken met diverse sporten, wordt er gespeeld, geknutseld, muziek gemaakt en gedanst. Kom vrijblijvend kennismaken! Of kijk op de pagina van de SportBSO


 

Help mijn kind wordt drie!

Is uw kind toe aan een uitdaging? Wij starten vanaf oktober een drieplusgroep in Doorwerth: KDV Kanjers.
Deze nieuwe locatie is in basisschool De Dorendal. Hier maken kinderen kennis met activiteiten en thema's die aansluiten bij hun leeftijd. KDV Kanjers biedt uw kind de beste voorbereiding op de basisschool! 

Pillo: interactie door middel van een kussen

13 juni 2018

Slimme kussens die verbonden zijn met een spelcomputer op het scherm, dat is Pillo. De kinderen van kinderdagopvang De Speelboerderij krijgen de mogelijkheid om deze manier van modern ontwikkelingsmateriaal uit te proberen. De kinderen zijn enorm enthousiast en leren spelenderwijs veel van thema's uit hun belevingswereld. Pillo is door gemeente Renkum beschikbaar gesteld.

Bekijk het artikel in Hoog en Laag


Elke dinsdag en donderdag kinderopvang in de natuur

3 april 2018

Maak kennis met de activiteiten van de NatuurBSO. Met laarzen, een verrekijker of vergrootglas ontdekken en onderzoeken in de natuur. Of rennen en klimmen op een belevingsparcours. Maak het mee tijdens de activiteiten op dinsdag en donderdag. 

Meer informatie en aanmelden

SportBSO van start in DoelumSportBSO verhuist naar Doelum

30 oktober 2017

De BSO-ruimtes zijn ingericht en klaar om de kinderen te ontvangen. Vandaag voor het eerst zullen de kinderen in het nieuwe multifunctionele Doelum worden opgevangen.

Lees meer op onze pagina:
SportBSO verhuist naar Doelum

 

Nieuw kantooradres voor De Speelboerderij

31 juli 2017

Het kantoor gaat verhuizen. De directie en administratie verhuist vanaf 14 augustus van de Utrechtseweg 47 naar de Industrieweg 26. Het pand dat gehuurd werd is verkocht en zal tot huisartsenpraktijk worden omgebouwd. Daarom moest de Speelboerderij verhuizen. 

Voor ouders verandert niets. Ook ons postadres blijft ongewijzigd aan de Broekhorst 3 in Heelsum. 

 

Vacature Pedagogisch medewerker op de babygroep

27 juni 2017

Wij hebben hiervoor een nieuwe collega in dienst genomen.  

 

De SportBSO verhuist naar multifunctioneel gebouw 'Doelum'

Maandag 12 juni 2017

Het nieuwe schooljaar start SportBSO Renkum (volgens planning) in het nieuwe gebouw 'Doelum'. Een prachtige nieuwe sporthal, gymzaal, sportvelden en erg mooie groepsruimtes en zitgedeeltes. 

Ga naar de infopagina:
'SportBSO verhuist naar Doelum'

 

 

Stuwwalloop afgelast: te warm om te lopen!

  Zaterdag 27 mei 2017

 

Vanwege de verwachte hitte gaat de Stuwwalloop niet door.
Op zaterdag 27 mei zou in Sportpark Hartenstein (Oosterbeek) de Stuwwalloop en Kidsrun plaatsvinden. De organisatie vindt de risico's te hoog om met hoge temperaturen het evenement door te laten gaan. ...

De organisatie zoekt nog naar een mogelijkheid om de Stuwwalloop op een ander moment opnieuw te organiseren. Ook dan zijn wij trotse hoofdsponsor van de Kidsrun!

 

Nieuwe beleef- en ontdektuin bij Kinderdagverblijf Piccolo in Doorwerth

maandag 22 mei 2017

Voor de kinderen was het een hele beleving toen ze voor het eerst op verkenning gingen in de tuin. Geurige (fruit)planten, kleurige bloemen, een echte weg met tankstation, een boomstamcirkel, een boomstamtrein, stapstenen, een wilgenhut en nog veel meer. Kabouterdeurtjes onderaan de boom en paddenstoelstoeltjes prikkelen de fantasie.

Het plan voor de beleef- en ontdektuin is gemaakt samen met een betrokken oudercommissie. De keuze voor natuurlijke materialen sluit nauw aan bij de pedagogische visie van de Speelboerderij, waar kdv Piccolo een locatie van is. Buitenspelen en ontdekkend leren zijn van belang voor de ontwikkeling van een kind. En heel gezond!

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze mooie tuin?
Wij nodigen u graag uit om een afspraak te maken voor een rondleiding.

 

 

-->