De Speelboerderij op TV:
Kinderopvang belangrijk voor jonge kind


    

 

NatuurBSO nieuws

Nieuws

Al drie seizoenen zijn we als  natuurbso-groep actief in de omgeving van de Renkumse Beken. Vanuit ‘het Mussennest’ starten we iedere donderdag weer voor een ontdekkingstocht in het bos, door het veld en langs de beken.
En steeds weer is het spannend wat we tegen zullen komen. 
We hebben al veel gezien en gedaan: waterdiertjes vangen en uitzoeken welke er allemaal zijn.

 

Op de blote voeten door het bos gewandeld, vlinders zoeken, een hooigevecht op het veld. 

   

 

Bij het Mussennest konden we de goed zien hoe de jonge zwaluwen gevoerd werden. En in het bos hoorden en zagen we de bonte spechten. We hebben bloembommen gemaakt om in Renkum meer bloemen te laten groeien voor de bijen.
We vonden paddenstoelen in allerlei vormen en kleuren.

  

 De kinderen klommen in bomen en deden evenwichtsoefeningen over gevallen boomstammen. In het begin durfden ze het nog niet allemaal maar ondertussen gaat het heel goed!

   

                   

Van kikkergekwaak gingen we naar  kikkerdril, dikkopjes, minikikkertjes en volwassen exemplaren in de loop van de weken. Een kleine ringslang zwom door de beek en een hazelworm troffen we zo maar op ons pad. 

  

Er zijn kunstwerken gemaakt van natuurlijke materialen.  Een vogel was slachtoffer van een prooidier. Ook hebben we een wolventocht gehouden. Wie weet zien we een keer echte sporen van een van de wolven die over de Veluwe rondtrekken. 
In de sneeuw vonden we verschillende dierensporen. En een roodborstje kwam heel dicht bij.

  

Op Valentijnsdag paartjes bij elkaar gezocht in puzzelvorm. Voor de vogels hebben we vetbollen gemaakt. En natuurlijk lopen we af en toe langs de bosuil; even kijken of hij er nog zit. 
We zijn benieuwd wat het voorjaar ons allemaal brengt.