NatuurBSO


NatuurBSO in het Renkums Beekdal elke donderdag


We organiseren al ruime tijd leuke, uitdagende activiteiten in het Renkums Beekdal voor kinderen met leuke activiteiten in de natuur tijdens de 'NatuurBSO'.
Vanuit de SportBSO vertrekken elke donderdag kinderen naar Natuurbezoekerscentrum De Beken (Renkum). Daar is een mooi ingerichte ruimte met de naam 'Mussennest'. Deze omgeving biedt geweldig veel mogelijkheden voor actieve spellen en unieke natuurervaringen. Hoe ziet een middag bij de NatuurBSO eruit?


De kinderen worden vanuit de Renkumse school opgehaald en via de SportBSO naar De Beken gebracht. Als iedereen er is, gaan de laarzen en jassen aan en gaat de BSO als groep het Beekdal in. Hier wordt wat gedronken en allerlei activiteiten gedaan: bomen, planten en dieren geobserveerd en veel geleerd. De kinderen krijgen bijvoorbeeld een kompas of verrekijker mee om de natuur  hun weg te vinden en de natuur goed te bekijken.
Als de groep op pad is geweest, komen zij terug in het Mussennest. De ouders kunnen vanaf 17:30 uur hun kind ophalen bij Natuurbezoekerscentrum De Beken. 

Het initiatief voor de activiteiten ligt voor een deel bij de kinderen zelf. Samen stellen we een Natuurkalender op met activiteiten. Dit vormt de basis van wat er gebeurt op de BSO en de kinderen houden daarop bij wat ze hebben meegemaakt. 


Samenwerking met stichting Renkums Beekdal en Staatsbosbeheer 

Door samen te werken wordt de kennis en ervaring van enthousiaste professionals en vrijwilligers gebundeld. Dit leidt tot uitdagende en leerzame activiteiten. Zo zal de boswachter van het Beekdal af en toe met de groep meegaan om dingen te vertellen en te laten zien. Vanuit de Stichting Renkums Beekdal zullen enthousiaste vrijwilligers ook aansluiten om hun kennis en ervaring delen.
Uiteraard zal de NatuurBSO duurzaam en ecologisch worden opgezet. Of het nu producten zijn van de Renkumse Molen, fruit van biologisch telende fruittelers in de omgeving of producten van Biologische boerderij Veld & Beek... de NatuurBSO gaat voor “Natuurlijk”.


Voor kinderen van de Renkumse Basisscholen vanaf groep 4

De NatuurBSO in Renkum is voor de kinderen van de Renkumse basisscholen. De opzet is goed vergelijkbaar met de opzet van de SportBSO in Renkum. Deze legt de nadruk op sport, maar doen ook andere activiteiten. De NatuurBSO is voor de kinderen van de SportBSO die graag actief zijn in de natuur! 

Vanwege de duur van de activiteiten verwachten wij dat de NatuurBSO met name geschikt is voor kinderen vanaf groep 4. De NatuurBSO activiteiten zijn op donderdagen.

U kunt uw kind aanmelden voor eenmalige activiteiten of voor de komende tijd. 

Locatie: 'Het Mussennest'
(bij Bezoekerscentrum De Beken
Nieuwe Keijenbergseweg 170, Renkum)

Meer informatie?  Mail ons of bel: 0317 351 325