Kinderdagverblijf Piccolo

Kinderdagverblijf Piccolo
   voor kinderen van 0-4 jaar

Johanniterweg 4
6865 WH Doorwerth
Tel: 06 53 40 29 27
Reg.nr. 358870926


KDV Piccolo is centraal gelegen in Doorwerth, op 100 meter van het Doorwerthse bos waar regelmatig met de kinderen een wandeling wordt gemaakt. Het gebouw heeft een eigen afgesloten buitenspeelplek met zandbak, loopauto's en fietsen en een speelhut. Wanneer u ook kinderen in de basisschool leeftijd hebt kunnen deze terecht op de naastgelegen Buitenschoolse opvang 'Piccolo'.

 
Bekijk het laatste inspectierapport
(5 maart 2020)


Aanmelden KDV piccolo

formulier extra opvang aanvragen

De voorwaarden voor een goede ontwikkeling
Betrokken, lieve, enthousiaste medewerkers bieden uw kind veiligheid. We werken in vaste teams en uw kind zal al snel de medewerkers kennen en vertrouwd raken met hoe het gaat op de groep. De locatie kenmerkt zich door een warme huiselijke sfeer en is zo ingericht dat al het spel materiaal makkelijk door de kinderen zelf te pakken is. Het speels uitdagen van de kinderen door leuke activiteiten met elkaar te doen helpt uw kind zich optimaal te ontwikkelen. De kinderen kunnen ook elke dag veel bewegen in het omheinde buitenterrein waar de kinderen op fietsjes en loopauto's kunnen rijden, in de zandbak of in de hut kunnen spelen. 
 

De leuke extra's
Tijdens de opvang van uw kind op de Piccolo wordt zowel 's winters als zomers met de kinderen gewandeld of wordt een uitje gemaakt naar de Bibliotheek, speeltuin, kinderboerderij of het bos. De bibliotheek in Doorwerth werkt samen met de Piccolo en verzorgt themakisten en leesmateriaal voor de kinderen. Ook wordt er samengewerkt met Muziekschool Ritmiek Muziek en worden regelmatig activiteiten georganiseerd op het gebied van dans en muziek. Ook wordt er op creatief gebied veel gedaan om de kinderen hun fantasie te prikkelen.
Om de zes weken komt een kapper de opvang bezoeken en kan uw kind knippen tijdens de opvang.

Op avontuur met 'Uk en Puk'
De speelpop 'Puk' komt elke dag langs en neemt de kinderen mee op leuke avonturen, waarbij speels leren het belangrijkste doel is. De kinderen vinden het leuk om met Puk te praten en hun ervaringen uit hun eigen belevingswereld te delen. Puk is lief, biedt steun is vertrouwd en motiveert. 

De methode Uk en Puk wordt gebruikt om de kinderen al vroeg te helpen om hun taal- en denkvermogens te ontwikkelen op een speelse en uitdagende manier.