BSO Piccolo

Buitenschoolse opvang 'Piccolo'
  
voor kinderen van groep 3 t/m 8

BSO Piccolo - Topgroep is open op maandag t/m vrijdag. 

 

BSO Piccolo - Kasteel is een groep voor de kinderen van groep 1 t/m 4. en is open op maandag tot en met donderdag. Op vrijdag is er opvang mogelijk op BSO Buitenhof.

Johanitterweg 4
6865 WH Doorwerth
Tel. (Topgroep): 06 30 72 01 69

Tel/ (Kasteel): 06 11 16 87 29 
Reg.nr. 868676949Bekijk ons laatste inspectierapport
(
25 september 2018)

aanmelden voor BSO Piccolo

 

Formulieren
extra opvang aanvragen
aanmelden kapster
zelfstandigheidsovereenkomst


Het Kasteel (groep 1-4): De wereld ontdekken en samen spelen

BSO Het Kasteel is een knusse groep op een ruime locatie waar enorm veel mogelijk is. Een of twee begeleiders bereiden leuke, creatieve en uitdagende activiteiten aan volgens een thema dat om de zes tot acht weken wisselt. Maar de kinderen kunnen spelen met het speelmateriaal wat er is en bijvoorbeeld samen een spelletje doen of met de poppen of auto's spelen. Er zijn verschillende hoeken ingericht die gelegenheid geven om eigen spel te ontwikkelen of samen iets te ondernemen.

Buiten is er op het grote plein en de ruimtes erom heen veel gelegenheid om te bewegen. Lekker fietsen op de fietsjes, spelen met het zand in de zandbak, schommelen of spelen met de sportmaterialen. 

 

De Topgroep (groep 5-8): Zelfstandig en verantwoordelijk spelen!

De oudere kinderen in groep 5-8 van de basisschool willen zelfstandig dingen kunnen ondernemen en gaan hun eigen interesses en voorkeuren ontwikkelen. De Topgroep biedt de kinderen hiervoor veel mogelijkheden.

Je eigen interesses moet je leren kennen!
Om de kinderen maximaal uit te dagen is er voor elk kind wel wat te doen op de Topgroep. De kinderen hebben op het buitenterrein veel speelruimte om te sporten of in de moestuin te werken. Binnen kunnen ze elke week aan een kookactiviteit meedoen of klussen in de klushoek. Ook mogen ze even op de computer of spelen met lego, k'nexx, etc. Er is voldoende lees materiaal en de spullen om te knutselen zijn netjes geordend klaargezet om te kunnen pakken. De ontdekhoek is elke periode ingericht met een nieuw thema op allerlei gebied. De sport en spel activiteiten worden buiten op het plein, in de wijk (onder begeleiding) of in de gymzaal uitgevoerd.

De kinderen krijgen verantwoordelijkheid
De kinderen op deTopgroep kunnen meestemmen over nieuwe thema's, ideeën aandragen voor verbeteringen, nieuwe activiteiten verzinnen, voorbereiden en uitvoeren, samen een nieuwsbrief samenstellen, voor ouders, boeken uitkiezen uit de bieb, etc..  Deze verantwoordelijkheid geeft zelfvertrouwen en helpt hen aan ervaringen op het gebied van samenwerken, plannen en organiseren en verantwoordelijkheid dragen. Het is leuk en leerzaam!

Zelfstandigheid: de kunst van het loslaten
Omdat de kinderen meer zelfstandigheid aankunnen biedt de BSO ook de mogelijkheid om dit stapsgewijs te leren. Om te beginnen kunnen ouders aangeven dat het kind zelfstandig naar de BSO mag gaan vanuit school. Wel eerst even je aanmelden, zodat we weten wanneer je vertrekt! Wanneer het kind zover is, kan een ouder ook aangeven dat het kind zelf naar huis of een sportclub mag gaan. Verdere voorbeelden van zelfstandigheid die na overleg mogelijk zijn: zelfstandig mogen spelen bij een vriend(in), ophalen door een broer/zus of opa/oma. Op die manier leert uw kind de verantwoordelijkheden steeds beter kennen.